недеља, 26. октобар 2008.

Quadro CX GPU za Adobe CS4

Kompanija nVidia je predstavila novi akcelerator za Adobe Creative Suite 4 softver, nVidia Quadro CX. Novi grafički procesor obezbeđuje kreativne profesionalce bržim, boljim i pouzdanijim načinom da ispolje svoju kreativnost.

Quadro CX 4 je dizajniran tako da isporuči najbolje performanse za nove GPU optimizovane karakteristike u okviru Adobe Creative Suite 4. Adobe je kompanija kojoj svakako pripada mesto jednog od predvodnika vizuelne računarske revolucije, navodi DanVivoli, izvršni potpredsednik za marketing pri kompaniji nVidia.

Photoshop korisnici uvek traže maksimalne performanse i nVidia je prepoznala da je povećanje performansi grafičkih procesora jedan od načina da im se one omoguće, navodi Kevin Connor, potpredsednik za upravljanje proizvodima za profesionalno digitalno prikazivanje u kompaniji Adobe.

Zahvaljujući pokušajima nVidia-e da optimizuje Quadro CX proizvod za CS4, korisnici će biti svedoci dramatično ubrzanog iskustva kada su u pitanju zadaci kao što su radovi na zumiranju, rotiranju velikih fotografija kao i mamipulacija 3D sadržajima. nVidia je specifično optimizovala Quadro CX za poboljšanje peformansi Adobe Creative suite 4 linije proizvoda i sa ciljem da zadovolji potrebe Creative suite 4 profesionalaca.

Sa nVidia Quadro CX grafičkim karticama korisnici mogu da enkoduju H.264 video sadržaje najvišim brzinama pomoću nVidia CUDA omogućenog plug-ina za Adobe Premiere Pro CS4, RapiHD kompanije Elemental Technologies. Isto tako novo rešenje omogućava ubrzanje vremena renderovanja kada su u pitanju napredni efekti.

Adobe Creative Suite 4 softver sada ima dodatu optimizaciju koja iskorišćava prednosti GPU tehnologije, uključujući paralalne mogućnosti obrade u Quadro CX grafičkim procesorima. Ova poboljšanja ubrzavaju brojne vizuelno intenzivne operacije, uključujući i to što: Adobe Photoshop CS4 koristi nVidia Quadro CX GPU da bi doneo do sada neviđenu tečnost navigacije po slikama. GPU omogućava rotaciju slika u realnom vremenu, zumiranje a promene su vidljive trenutno i vrlo glatko.

Adobe Photoshop CS4 takođe omogućava komoziciju na ekranu 2D i 3D sadržaja osiguravajući gladak anti-aliasing rezultate bez obzira na nivo zumiranja. Sa druge strane Adobe After Effects CS4 ima dodate karakteristike optimizacije koje omogućavaju ubrzavanje različitih kreativnih efekata što čini lakšim nego ikada dodavanje grafičkih i vizuelnih efekata video sadržajima, što omogućava umetnicima da se brzo kreću od koncepta svoje ideje do konačnog proizvoda.

Ubrzani efekti uključju dubinu polja, bilateralne efekte zamućivanja, efekte kao što su tečenje vode ili vijorenje zastava. Adobe Premiere Pro CS4 može da iskoristi prednost Quadro CX sa ciljem da se ubrzaju visoko kvalitetni video efekti kao što su kretanje, neprozračnost, boje kao i iskrivljenje slike. Quadro CX takođe omogućava brže editovanje višestrukih video stream-ova visoke definicije i grafike i obezbeđuje različite izbore video efekata za visoko kvalitetni preview. nVidia Quadro CX je dostupan trenutno preko raznih izvora po ceni od $1999.