четвртак, 30. октобар 2008.

Media-Tech Rubbord

Ova tastatura je veoma praktična pošto je napravljena skroz od savitljive gume, i samim tim potpuno vodootporna, ali otporna i na prašinu i vlagu. Kako je cena veoma povoljna, ovakva tastatura se definitivno isplati.

Pod Media-Tech logom smo videli veći broj periferija, a u proizvodnom programu ima i nekih egzotičnijih modela kao što je Rubbord tastatura koju ćemo videti. U čemu je trik? Ova tastatura je napravljena od vrlo savitljive gume, i zgodna je za korišćenje na mestima gde ima vlage, prašine i slično. Ova tastatura je praktično neuništiva (ako ne računamo kreativnu decu sa makazama) i kao takva definitinvo zaslužuje pažnju.

Media-Tech Rubbord

Ključne karakteristike

  • Veoma povoljna cena
  • Otporna na prašinu, vlagu i tečnost
  • Potpuno nečujna

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Media-Tech Rubbord
  • Interfejs: USB
  • Tasteri: 107 standardnih

Media-Tech Rubbord

Tastatura dolazi spakovana u kutiju valjkastog oblika, pošto je prethodno urolana kao palačinka. Odmah je jasno o čemu se radi, pa je potrebno samo odrolati i priključiti na slobodan USB port. Kada se postavi na sto, izgleda kao svaka druga tastatura i iz daljine se teško i vidi neka posebna razlika. Ako i postoji nešto što je drugačije, onda je to sa desne strane kutijica sa svim elektronskim komponentama i diodama za Caps, Scroll i Num Lock. Ovakav dizajn je i omogućio da debljina tastature bude vrlo mala, mnogo manja od najtanje regularne tastature.

Media-Tech Rubbord dodatni tasteri

Tastatura ima 107 tastera, gde su uključeni i Power, Wake Up i Sleep tasteri. Šteta je što nema i nekih dodatnih multimedijalnih, Internet i Office tastera. Kucanje je na početku malo neobično pošto se zbog niskog profila čini kao da bukvalno prstima dodirujete sto. Tasteri su mekani ali sa dovoljno otpora da neće biti problema da se za desetak minuta naviknete na njih. Ono što je dobro je da se tastatura uopšte ne čuje, tako da neće više biti dosadnog kliktanja. Konstrukcija je takva da nema ni jednog jedinog otvora, što znači da je potpuno otporna na prolivanje tečnosti i prašinu, pa se po potrebi i bukvalno može oprati.

Rezime

Mislimo da ovakva tastatura može biti vrlo zgodna u mnogim slučajevima, bez obzira da li su u pitanju deca koja vole da voštanim bojama crtaju po svemu, polivaju sokom ili vodom, ili možda na mestima gde ima dosta prašine ili vlage koji bi prosečnu tastaturu vrlo brzo dokusurili. Šta god bio razlog, ova tastatura može biti odlično rešenje, a kako joj je cena više nego pristupačna, ne treba puno razmišljati.

Conclusion

This kind of keyboard could be very useful in many situations regardless whether is meant for children who like to draw with pencils wherever they like, or spilling juice, water, or maybe the dusty or damp places where an average keyboard could be finished off very quickly. Whatever the reason was this keyboard could be great solutions and bearing in mind its price is more than affordable you don’t need to think twice, that’s for sure.

Preporučena cena (uključujući 8% PDV, oktobar 2008.): 10€

1 comments:

Анониман је рекао...

I like the valuable info you supply to your articles.

I will bookmark your blog and check again right here regularly.
I'm reasonably certain I will be informed lots of new stuff proper here! Good luck for the next!

my blog post creative group