петак, 28. новембар 2008.

Prestigio Bluetooth Hands Free

Ovaj Prestigio gadget će odlično pasovati ljudima koji često putuju kolima i žele da imaju dovoljno kvalitetno i fleksibilno rešenje koje će im olakšati komunikaciju. Veoma jednostavan za upotrebu i odličnog kvaliteta zvuka, ovaj Hands Free je veoma dobar kandidat za to.

Ne prođe puno vremena a da nas Prestigio ne iznenadi neki zanimljivim gadgetom. Ovoga puta je red na nešto što još nismo videli, a to je Bluetooth Hands Free uređaj za kola. Ovaj Hands Free je interesantan pošto se vrlo lako može montirati i skinuti, što ga čini veoma praktičnim, a kako je krajnje jednostavan za upotrebu, nema uopšte dileme da će biti veoma zgodan za korišćenje u više automobila i od strane više korisnika. Za razliku od mnogih sličnih prenosnih rešenja, Prestigio model se montira tako da nikome ne može zasmetati, što je još jedan veliki plus.

Prestigio Bluetooth Hands Free i oprema

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn, kompaktne dimenzije
  • Odličan kvalitet izrade
  • Kvalitet zvuka je na zavidnom nivou
  • Jednostavan za upotrebu
  • Dobra autonomija

Utisak kvare

  • Nije moguće povezati više telefona u isto vreme

Specifikacija

Prestigio Bluetooth Hands Free
  • Interfejs: Bluetooth
  • Baterija: Li-ion 1100mAh, 12h autonomije
  • Dimenzije: 124x60x13 mm
  • Težina: 100g

Prestigio Bluetooth Hands Free

Prestigio Bluetooth Hands Free je veoma atraktivnog dizajna, napravljen od kvalitetne crne plastike sa srebrnim okvirom. Dimenzije su veoma kompaktne, malo je veći od prosečnog mobilnog telefona, a debljina prilično impresivna pošto je tek nešto deblji od centimetra. Sa zadnje strane se nalazi žičani klip koji i otkriva kako se montira u kolima. Sve što je potrebno da uradite je da ga zakačite za štitnik za sunce. Klip je dovoljno snažan da nećete morati da razmišljate o tome da li će od vibracija spasti. Kao izvor napajanja se koristi 12V konektor za upaljač, a činjenica je da neće biti previše zgodno da Hands Free bude uključen na napajanje i zakačen za štitnik, pošto kabl može zasmetati. U svakom slučaju, ugrađena Li-ion baterija od 1100mAh je dovoljna za 12h priče ili čak 15 dana u stand-by modu, što je sasvim dovoljno i za one koji non stop pričaju telefonom. Za pun ciklus punjenja je potrebno oko 2h.

Prestigio Bluetooth Hands Free detaljnije, zadnja strana

Sam uređaj ima na sebi četiri ikonice sa vrlo jasnim pozadinskim osvetljenjem, Power (označava da je Hands Free upaljen), Connection (označava da je pravilno uparen sa telefonom), Call (aktivan razgovor) i Battery (stanje baterije). Na prvi pogled se čini da nema ni jednog tastera, međutim, sa bočnih strana se nalaze Volume tasteri za regulisanje jačine zvuka, kao i konektor za napajanje koji je sakriven ispod gumiranog poklopca. To nije sve pošto se ispod cele prednje strane nalazi sakriven taster kojim se uređaj pali i obavljaju praktično i sve ostale funkcije (zvanje, prekidanje poziva i slično). Uparivanje se obavlja brzo i lako (za one nestrpljivije, potrebno je par sekundi držati glavni taster da uređaj aktivira pairing mode), a pristupni kod je "1111". Mikrofon se nalazi na gornjoj strani uređaja, iza LED lampica (bliže korisniku kada se montira) a zvučnik jačine 2W pri dnu prednje strane.

Rezime

Domet ovog Hands Free uređaja je za Bluetooth vezu standardnih 10m, a mi nismo primetili da postoje bilo kakve smetnje čak i kada se ode malo dalje od toga. Kvalitet zvuka je veoma dobar, i u odlaznom i u dolazno saobraćaju, za šta je odgovoran i DSP čip. Ono što nam se posebno dopalo je što prilično dobro blokira ambijentalnu buku (motor, radio, deca sa zadnje klupe), dok bi kao manu naveli to što ne podržava istovremeno povezivanje više telefona što bi bilo veoma praktično.

Conclusion

Range of this HandsFree device for Bluetooth connection is standard 10m and we didn’t notice there were any interferences with even greater distances. Sound quality is very good whether we are talking about incoming or outcoming traffic thanks to SDP chip. The thing we liked the most is the fact it blocking ambient noise (screen, radio, kids), while the only shortcoming will be lacking of simultaneous connection for few telephones which would be very practical.