среда, 12. новембар 2008.

Moćan igrač MSI GX620X

Izuzetno interesantan laptop za ozbiljne igrače, vrhunskog kvaliteta izrade i veoma moćne Centrino 2 konfiguracije. Sa Intel Core 2 Duo procesorom na 2.26GHz i GeForce 9600M GT grafikom ćete moći da igrate i one najnovije igre bez ikakvih problema.

Već smo videli kako izgleda hard core igrački laptop iz MSI kuhinje, a već imamo priliku da pogledamo još jedan model, ovoga puta Intel platformu. Izuzetno atraktivne spoljašnjosti, ovaj laptop ima ugrađene veoma moćne komponente i spreman je da i najnovije igre bez ikakvih problema pokrene u visokoj rezoluciji ekrana, a sa svega 2.7Kg težine predstavlja odličnu prenosnu igračku. Naravno, na njemu se može i raditi, gledati filmovi i praktično bilo šta drugo što vam padne na pamet, ali ne treba zaboraviti da je ovo ipak laptop namenjen igračima.

MSI GX620X-060EU sa prednje, bočne i zadnje strane

Ključne karakteristike

  • Izuzetan kvalitet izrade (korišćen je metal) i veoma atraktivan dizajn
  • Moćna Centrino 2 konfiguracija sa Core 2 Duo procesorom na 2.26GHz i GeForce 9600M GT grafikom
  • Odlična autonomija
  • Fantastične performanse, bez obzira da li su u pitanju igre ili rad

Utisak kvare

  • Samo 2 USB porta

Specifikacija

MSI GX620X-060EU
  • Ekran: 15.4" WSXGA+ ACV(Amazing Crystal Vision) , 1680x1050 piksela
  • Procesor: Intel Core 2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz, 3 MB L2, 1066 MHz FSB)
  • Ram memorija: 2 x 2GB DDR2 800
  • Grafika: NVIDIA Geforce 9600M GT, 512 MB VRAM
  • Hard disk: 320GB SATA
  • Optički uređaj: DVD Super Multi
  • Komunikacija : 56K Modem, Glan, WiFi (802.11 b/g), Bluetooth V2.0+EDR
  • Portovi : Headphone-out, Mic-in, Line-in, Line-out, 2x USB, FireWire, eSATA, D-Sub, HDMI, GLAN, Modem, ExpressCard slot
  • Dimenzije: 358x260x35 mm
  • Težina: 2.7 Kg
  • Baterija: 6-ćelijska Li-Ion, 4800mAh
  • Dodatno: Čitač kartica 4-u-1 (SD/MMC/MS/MS Pro), 2MP Web kamera, laserski miš i ranac, Rainbow 6 Vegas 2 igra

MSI GX620X-060EU

Kućište laptopa je napravljeno u kombinaciji aluminijuma i drugih metala što direktno utiče na izuzetno dobar kvalitet izrade i robustnu konstrukciju koja će izdržati i malo grublje rukovanje. Uprkos ovome, laptop teži svega 2.7Kg, pa neće predstavljati preveliki teret kada se bude često nosio, pogotovo što u pakovanju dolazi odličan ranac sa MSI logom. Završna obrada je glossy tipa, pa će ipak i ostajati malo otisaka prstiju, no to ne utiče mnogo na stvarno izuzetan utisak koji na prvi pogled ovaj model ostavlja. Ekran je dijagonale 15.4" i nešto veće rezolucije od proseka, 1680x1050 piksela, sa izuzetnim kvalitetom prikaza koji praktično ne ostavlja mesta za bilo kakvu primedbu. Ako bi smo baš tražili dlaku u jajetu, pomenuli bi uglove gledanja, ali to je nešto zajedničko za praktično sve modele laptop ekrana.

MSI GX620X-060EU tastatura, dodatni tasteri i sistemske diode, touchpad

Tastatura na ovom laptopu je pune veličine zajedno sa numeričkim delom, što se retko vidi kod 15.4" modela laptopova. Da zabune ne bi bilo, svi tasteri koji se najčešće koriste u igrama (kursorski i WASD) su obeleženi crvenom bojom. Sama tastatura je dosta dobra, ne ugiba se mnogo, ali tasteri nisu napravljeni od najkvalitetnije plastike koju smo do sada videli na laptopovima. Uprkos ovome, dosta su tihi, plitkog hoda i generalno zgodni za korišćenje, a nama su se dopali i posle nešto dužeg kucanja. Dodatni tasteri su smešteni iznad tastature na nekoj vrsti komandnog panela, gde se nalaze i većina sistemskih dioda. Svi ti tasteri su oseltjivi na dodir i imaju pozadinsko osvetljenje i sve to izgleda veoma atraktivno. Kontrolni panel je okružen metalnim okvirom sa prorezima i tu se nalazi i Power taster.

MSI GX620X-060EU sa prednje, desne, zadnje i leve bočne strane

Konektori su dobro raspoređeni, pa tako sa prednje strane nema ničega, čak ni klizača za otvaranje laptopa pošto se poklopac drži magnetom na svom mestu. Sa desne bočne strane su smešteni pored većeg otvora za hlađenje i LAN priključak, USB, FireWire i eSATA portovi, ExpressCard slot i čitač memorijskih kartica. Pozadi stoje konektor za napajanje, HDMI i D-Sub video konektori i priključak za eksternu antenu za WiFi. Na levoj bočnoj stranici su Kensington Lock priključak, optički uređaj, još jedan USB konektor i 3.5mm konektori za zvuk. Iako postoje samo dva ugrađena zvučnika, ovaj laptop ima 7.1 S/PDIF izlaz, što će sigurno odgovarati onima koji imaju surround sistem zvučnika. Trebalo bi pomenuti i ugrađenu Web kameru rezolucije 2MP koja se nalazi iznad ekrana, dok je mikrofon smešten odmah ispod tastature.

MSI GX620X-060EU sa bočne strane, miš i ranac

Dolazimo i do najbitnije stvari, a to je konfiguracija koja je bazirana na Intel Centrino 2 platformi (Intel PM45+ICH9M čipset). Ovaj laptop ima prilično moćne komponente, počevši od Intel Core 2 Duo P8400 procesora nove generacija koji radi na 2.26GHz, ukupno 4GB brze DDR2 800MHz memorije, pa do NVIDIA GeForce 9600M GT grafičke kartice sa 512MB sopstvene memorije. Ovo je kopmletirano sa hard diskom od 320GB, i praktično svim opcijama za komunikaciju: WiFi (802.11b/g/n), modem, gigabitni LAN, Bluetooth. Ovakav računar bez ikakvih problema može služiti ne samo za igranje već i za najzahtevniji rad, i bilo kakvu multimedijalnu primenu. Ugrađena je 6-ćelijska baterija kapaciteta 4800mAh, koja je dovoljna za oko 3.5h u mirovanju i oko 2h pod punim opterećenjem, što su odlične brojke za ovakav računar.

Rezime

Laptop dolazi bez instaliranog operativnog sistema, ali sa sjajnim laserskim mišem koji ima i mogućnost postavljanja tegova (igrači će znati o čemu se radi i umeti ovo da cene), ali i sjajnim rancem za nošenje. Cena od preko 1100€ nije baš mala, pogotovo ako znamo da su cene laptopova dosta pale u poslednje vreme, ali za ovakvu konfiguraciju, to jednostavno ne može biti previše.

Conclusion

This laptop computer comes without preinstalled operative system but with great laser mouse that has possibility to set up weights, (players will know how to appreciate this) but with great carrying bag too. Price over €1100 isn’t the exactly best buy, especially because laptop prices have fallen but for this kind of configuration that is not too much, definitely.

Preporučena cena (uključujući 8% PDV, novembar 2008.): 1140€