понедељак, 22. децембар 2008.

nJoy 181


Još jedan nJoy plejer koji podržava čitav spektar dodatnih funkcija. Na njemu možete gledati slike i video klipove, slušati FM radio, snimati glas, igrati igre. Touch tasteri se savršeno uklapaju u glossy crnu plastiku prednje strane, a dizajn plejera je prilično atraktivan.

Ponovo se srećemo sa kompanijom nJoy i multimedijalnim plejerom, ovoga puta modelom 181. Ovo je prilično simpatičan plejer sa standardnim setom opcija za modele svoje kategorije. Osnovno je da ima veliki ekran, podržava više različitih multimedijalnih formata i da ne košta puno. Spolja gledano, deluje dosta skuplje nego što jeste, dok kvalitet izrade spada u prosek. Na tržištu vlada prava poplava multimedijalnih plejera, a mi verujemo da će većina korisnika birati prvo na osnovu cene pa zatim i performansi.

nJoy 181 oprema i plejer

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Touch tasteri
  • FM radio, snimanje glasa, igre
  • Odličan kvalitet zvuka

Utisak kvare

  • Prikaz slike je bledunjav a boje deluju pomalo isprano
  • Slušalice koriste 2.5mm konektor

Specifikacija

nJoy 181
  • Kapacitet: 2GB
  • Ekran: 1.8" u 260k boja
  • Formati: MP3, WMA, WAV, ASF, AMV, TXT, JPG, BMP
  • Baterija: Li-ion
  • Dodatno: FM tjuner, snimanje glasa, igre

nJoy 181

Plejer je srednje veličine, dosta tanak i generalno deluje atraktivno. Prednja strana je napravljena od crne glossy plastike (na kojoj ostaju veoma dobro očuvani otisci prstiju), dok je zadnja strana napravljena od aluminijuma, daje plejeru čvrstinu i osećaj kvaliteta kada se uzme u ruke. Iako nismo uspeli da ga nateramo da zacvili pod jačim pritiskom, malo bolje zagledajući ivice vidimo da nivo završe obrade nije vrhunski, ali to teško da može nekome mnogo zasmetati pošto se vrlo teško može primetiti. Sve kontrole se nalaze sa prednje strane, u vidu tastera osetljivih na dodir, a jedino što se može primetiti je Power tastera sa bočne strane plejera. Postoje još i mini USB konektor sa donje strane koji služi za povezivanje sa računarom i punjenje baterije, kao i konektor za slušalice koji je na žalost 2.5mm formata.

nJoy 181 konektori i tasteri

Kada se upali, vidimo da je prikaz na ekranu pomalo bledunjav, mada i dalje solidno vidljiv po suncu. Ekran je dijagonale 1.8" i prikazuje 260.000 boja, ali nas definitivno nije previše oduševio. Meni je grafički i dosta dobar, a navigacija plavim svetlom osvetljenim tasterima je prilično laka i brza. Meni se sastoji od sledećih celina: Music, Movie, Record, Voice, FM Radio, Photo, Setup, E-Book, Game. Dakle, pored standardne reprodukcije muzičkih formata, moguće je gledati slike, video fajlove, čitati TXT fajlove, slušati FM radio stanice, snimati glas i igrati igrice. Od igara su tu BoxMan, Bricks, RETURN a iako nas nisu previše oduševile, nisu loše ukoliko treba prekratiti vreme. Slušalice iz kompleta su solidne i nema potrebe odmah tražiti nove (pogotovo što nije baš mnogo lako naći model sa 2.5mm konektorom).

Rezime

Kvalitet zvuka ovog plejera je prilično dobar, doduše bas bi mogao biti i malo bolji, ali za ovu kategoriju uređaja je to sasvim ok. Video klipovi nisu nešto što ćete baš svaki dan gledati, a činjenica je da će plejer poslužiti za gledanje kraćih klipova, dok ćete za filmove ipak morati nešto drugo da pronađete. Dodatne funkcije kao što je radio i snimanje glasa rade odlično, što ovom plejeru kapaciteta 2GB daje sasvim dovoljno argumenata da uz vrlo povoljnu cenu bude popularan.

Conclusion

Quality of this player sound is good but it could be better too, although it is good for this category of devices. Video clips aren’t something you shall look every day but this player will serve you for watching short clips while you will have to find other solution for watching movies. Additional functions, like radio and voice recording are, working perfectly which gives to this 2GB capacity player enough facts to be very popular along with affordable price.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2008.): 45€