среда, 17. децембар 2008.

nJoy 1805


Prilično simpatičan multimedijalni plejer dosta kvalitetne izrade i solidnog zvuka. Sa vrlo povoljnom cenom, teško je naći neke nedostatke, pošto je nJoy plejer zaista dobra kupovina. Ugrađeni FM radio prijemnik i Voice Recorder su samo dodatni razlog da ga pogledate.

Pored onih poznatijih i samim tim i skupljih multimedijalnih plejera postoje i oni čije ime neće zazvučati poznato praktično nikome. Ipak, postoji dosta kupaca čiji ograničeni budžet predstavlja glavni faktor, u kom slučaju će upravo ovi manje poznati plejeri dobiti svoju šansu. Upravo tu dolazi na svetlo i novo ime, nJoy, koje do sada nismo sretali. Multimedijalni plejer sa oznakom 1805 je, uprkos onome što se obično pomisli za nepoznate i vrlo verovatno poreklom iz neke zemlje na dalekom Istoku proizvode, prilično interesantan gadget i mislimo da ga vredi pogledati/poslušati.

nJoy 1805

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Sasvim pristojan kvalitet zvuka
  • FM radio i snimanje glasa
  • Podrška za gledanje slika i video klipova
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Podržani video format nije baš uobičajen

Specifikacija

nJoy 1805
  • Kapacitet: 2GB
  • Ekran: 1.8" u 260k boja
  • Formati: MP3, WMA, WAV, ASF, AMV, TXT, JPG, BMP
  • Baterija: Li-ion
  • Dodatno: FM tjuner, snimanje glasa, igre

nJoy 1805

Dizajn ovog plejera je prilično zanimljiv, u narandžasto beloj kombinaciji plastike prilično dobrog kvaliteta i mat završne obrade, plejer izgleda dosta atraktivno i potpuno u rangu nešto skupljih modela. Prednjom stranom dominira, za nega, poveći ekran dijagonale 1.8" koji može prikazati 260.000 boja ispod koga se nalazi ukupno pet tastera (+ i - za jačinu zvuka, Back i Forward i centralni Play/Pause). Ovo nije sve pošto sa bočne strane stoje metalizirani Power, Menu, Mode i Rec tasteri. Iako se sa ovolikim brojem tastera za ovako mali plejer navigacija u meniju može učiniti komplikovana, ovo je daleko od istine, a meni prilično jednostavan i razumljiv. Sa druge bočne strane se nalazi integrisani mikrofon pošto ovaj model podržava snimanje glasa. Kapacitet memorije je 2GB, što i predstavlja trenutni prosek.

nJoy 1805 detaljnije

Sa gornje strane se nalazi mini USB port sa plastičnim poklopcem, kao i dva 3.5mm konektora za slušalice. Ovo se dosta retko sreće, ali za one koji vole da slušaju muziku u duetu sigurno da predstavlja zgodno rešenje. Po paljenju nas dočekuje glavni meni koji je u grafičkom obliku sa ikonama u 3x3 poretku. Opcije su: Music, Film, Radio, Photo, Ebook, Voice, File, Game i Setup. Meni radi dosta brzo a ekrani su pregledni, mada bi recimo u Music modu informacije i pesmama mogle biti i malo većeg fonta. Podržani su svi uobičajeni muzički formati, kao i neki egzotičniji, dalekoistočni video formati za koje na CD-u dolazi konverter. Od igara su tu SmartTetris, Hungry Snake i Box Move, a nama se najviše u suštini dopala ova verzija Tetrisa. Slušalice koje dolaze u pakovanju su prosečnog kvaliteta, ali sa njima plejer daje sasvim solidan zvuk kome doduše osetno fali malo dublji bas.

Rezime

Dodatne funkcije kao što je FM radio prijemnik, igre i pregled slika su prilično korisne, dok recio eBook čitač TXT fajlova pitanje koliko će često biti pokretan. Što se tiče filmova, diskutabilno je koliko je prikaz na ovako malom ekranu praktičan, pogotovo pošto je podržani format najblaže rečeno egzotičan. Sve zajedno, ovaj plejer zaslužuje pažnju zbog, za sovju kategoriju i cenu, dobrog kvaliteta izrade i sasvim solidnog zvuka. Ugrađena baterija obezbeđuje autonomiju oko 10 sati muzike, što i nije neki fantastični rezultat, ali dovoljno da se pregura par dana u bučnom prevozu.

Conclusion

Additional function like FM radio receiver is, games, and picture preview are very useful, while it is questionable how many times eBook TXT files reader will be started. When we talk about movies, it is not clear whether this small screen is practical especially because supported format is, let us say, exotic. Overall, this player deserves our recommendation for its category and price, good build quality and solid sound. In-built battery provides 10 hours autonomy for listening music, which is not so great but it is enough to endure couple of days in noisy means of transportation.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2008.): 41€