среда, 21. јануар 2009.

Mitac Mio C725 Digi-Walker


Odličan GPS uređaj Digi-Walker serije koja odlikuje odličan ekran dijagonale 7", izuzetno dobrog prikaza slike. Konfiguracija je dovoljno dobra da sve radi glatko, a tu je i podrška za video i audio fajlove i slike. Iako nije baš jeftin, Mio C725 predstavlja odličan izbor za sve kojima je veličina ekrana najbitnija.

Mio GPS uređaje smo već imali priliku da vidimo, a Digi-Walker serija je odličan spoj dobrih karakteristika i relativno povoljne cene. Model C725 je zanimljiv pošto ima ekran od čitavih 7", što će najviše odgovarati kupcima kojima su standardni GPS uređaji isuviše mali da bi mogli da ih efikasno koriste. Ovako veliku dijagonalu prati i nešto veća cena, no za udobnost je vrlo često potrebno i dodatno platiti pa ovo i nije neko veliko iznenađenje. Što se tiče dodatnih mogućnosti, ovaj model je sasvim dobro opremljen pošto na njemu možete gledati filmove, slike i slušati muziku.

Mitac Mio C725 Digi-Walker uređaj i oprema

Ključne karakteristike

  • Odličan 7" ekran, svetla i oštra slika
  • Veoma dobar navigacioni softver, brza inicijalizacija i kalkulacija ruta
  • Podrška za naš jezik
  • Reprodukcija video i audio fajlova, gledanje slika
  • FM transmiter

Utisak kvare

  • Uređaj je malo sporiji od modela iste konfiguracije i manje dijagonale

Specifikacija

Mitac Mio C725 Digi-Walker
  • Procesor: Samsung 2443-400Mhz
  • Operativni sistem: Win CE .Net 5.0
  • GPS Chipset: 20-channel SiRFstarIII
  • Memorija: 64MB (RAM), 64MB (ROM), slot za SD/MMC memorijske kartice
  • Ekran: 7" Touchscreen TFT, rezolucije 800 x 480 piksela, 65k boja
  • Baterija: 1200mAh Lithium (2.5h autonomije)
  • Konektori: USB (regularni i mini), 3.5mm stereo za slušalice, AV kompozitni
  • Dodatno: Podržana reprodukcija slika i muzike, FM transmiter
  • Dimenzije: 182x123x23mm
  • Težina: 380g

Mitac Mio C725 Digi-Walker

U pakovanju sa GPS-om dolaze Audio/Video i USB kablovi, auto i regularan strujni punjač, nosač za vetrobransko staklo i kožna futrola za nošenje. Nosač je prilično dobar, lako se montira i veoma čvrsto drži. Ugao se namešta sa dva točkića koji pomeraju uređaj po horizontali i vertikali. Kod montaže treba biti oprezan pošto ovako veliki ekran zahteva dosta mesta, a nama je središnja pozicija između vozača i suvozača najbolje odgovarala. Skidanje sa nosača je takođe vrlo lako i potrebno je samo pritisnuti taster ispod GPS-a koji oslobađa nosač. Kvalitet izrade samog uređaja je vrlo dobar a dizajn prilično konzervativan, ceo je izrađen od solidne crne mat plastike koja ne škripi pod pritiskom.

Mitac Mio C725 Digi-Walker na nosaču

Sa gornje strane GPS-a se nalaze tri tastera: Power, Mute i AV/GPS kojim bira režim rada uređaja. Sa gornje strane je i slot za SD ili MMC memorijske kartice. Sa leve bočne strane se nalaze konektori koji su zaštićeni plastičnim poklopcima koji su povezani na GPS, a to su dva USB porta, standardni i mini-USB (za povezivanje na računar i priključivanje flash diska) kao i AV konektor i 3.5mm priključak za slušalice. Pozadi su konektor za napajanje i eksternu antenu, uvučeni Reset taster i zvučnici. Pri dnu zadnje strane je i žljeb za kačenje na nosač. Iznad ekrana se nalazi i mala signalna dioda. Zanimljivo je da Digi-Walker C725 ima integrisan FM transmiter, što će reći da ga veoma jednostavno možete spojiti sa ugrađenim audio sistemom u kolima, odnosno zvuk slušati preko neke FM frekvencije.

Mitac Mio C725 Digi-Walker mape i neki meni

Mio C725 koristi, slobodno možemo reći uobičajeni, Samsung procesor koji radi na 400MHz, a platforma je Win CE .Net 5.0. Ugrađeno je 64MB RAM i 2GB ROM memorije koja se lako proširuje putem memorijskih kartica. Ovakva konfiguracija daje dosta dobre performanse, ali i primetno sporije radi od modela koji imaju isti procesor i memoriju samo manji ekran. Ipak, ovo nije nešto što ćete uočiti osim ako ne stavite jedan pored drugog ovakva dva modela. Navigacioni softver je MioMap 2008 i radi veoma dobro, a posebno treba istaći podršku za naš jezik i u menijima i u glasovnom navođenju. Navigacija ima sve one opcije koje smo već videli kod Digi-Walker modela, praktično sve što može zatrebati, od 2D i 3D prikaza slike, do prilično velikog broja interesnih tačaka (POI - Points of Interest). Treba samo dodati da ukoliko želite da pustite film, muziku ili gledate slike, morate izaći iz navigacionog softvera.

Rezime

Kalkulacije ruta su dosta brze, a utisci u korišćenju veoma pozitivni pošto veliki ekran odličnog prikaza zaista puno znači. Jedina stvar koju možemo zamisliti a koju bi dodali da kompletiramo celu priču je Bluetooth podrška sa kojom bi ovaj uređaj bio jedan od najboljih koji se može trenutno kupiti. Iako cena nije baš pristupačna, može se reći da je potpuno opravdana. Ako je veličina slike presudan faktor kod kupovine, Mio C725 Digi-Walker nema puno konkurencije.

Conclusion

Calculations are very fast and our overall impressions are very good because big screen is the most significant fact. The only missing thing is Bluetooth support, which could make this device one of the best at the current market. Although its price isn’t affordable at all, we could say it is justified one. If the size is the most crucial thing than Mio C725 Digi-Walker has no devices to compete with.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, januar 2009.): 460€

3 comments:

Анониман је рекао...

I muѕt thank you fοr the effοrtѕ you hаνe put in writing this
ωebsitе. I am hoρing to сheck out the same high-grade content by yοu іn thе future as well.
In truth, yοur crеatіve ωriting abilities has іnspirеd mе to get
my veгу own blog nоw ;)

my homeρage :: karma classic

Анониман је рекао...

Woаh! I'm really digging the template/theme of this blog. It's simple,
yеt effеctive. A lot οf timеs іt's difficult to get that "perfect balance" between superb usability and appearance. I must say that you've ԁone а ѕupеrb ϳob wіth this.
Аlsо, thе blog loads very fаst for mе on Chrome.

Outѕtanԁing Βlοg! This battery ѕuρports 8h talk timе, аdvanced music prоduct and ρlaying games wіth chіpboard effects.

In this way thе iТunes cаn сonnеct уouг softwаrе to
thе Intеrnet.

Feel fгee to ѕurf to my web blоg: sοundtrаcκ ()

Анониман је рекао...

Hі there, i read your blоg frоm time to time and і own a
ѕimilar one and і was јuѕt wonderіng
if you get a lot of spam comments? If ѕo how ԁo
you reducе it, any plugіn or anything you cаn suggest?

I get ѕο muсh latеly it's driving me crazy so any help is very much appreciated.

Feel free to surf to my web blog: laptop lenovo **