субота, 3. јануар 2009.

Acme laptop rančevi


Odlični rančevi za laptop računare do dijagonale ekrana od 15.4". Prilično su dobrog kvaliteta i imaju dovoljno prostora za sve dodatke koji idu uz laptop (adapter, miš i slično). Nama se dosta svidelo to što ne treba strahovati od lakše kiše pošto su rančevi otporni na vremenske uslove.

Posle Acme torbi za laptopove, red je došao i na rančeve. Ovoga puta smo odabrali modele namenjene najčešće korišćenim laptopovima dijagonale 15.4". Obe torbe su dizajnirane tako da će se verovatno mnogo više svideti mlađoj populaciji, a kako je sve češća pojava da ljudi laptop nose svuda sa sobom, ranac predstavlja mnogo bolje rešenje od torbe pošto teret pravilno raspoređuje po celoj površini leđa, za razliku od torbe koja opterećuje samo ruku i rame.

Acme notebook rančevi MC7 i A55

Ključne karakteristike

  • Materijal otporan na vremenske uslove
  • Za laptopove dijagonale do 15.4"
  • Veoma povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Acme Backpack MC7
  • Dimenzije: 35x22.5x45.5 cm spolja (28x16x43 cm unutra)
  • Veličina ekrana: 15.4"
Acme Backpack A55
  • Dimenzije: 30,5x5x39 cm unutra
  • Veličina ekrana: 15.4"

Acme notebook rančevi MC7 i A55

Model MC7 je napravljen od kvalitetnog platna i najlona u kombinaciji crne i narandžaste boje. Dizajn i materijal omogućuju da bude otporan na vremenske uslove, što u prevodu znači da će zaštiti laptop od lakše kiše (ne treba pomešati ovo sa terminom vodootporan). Kaiševi za preko ramena su postavljeni tako da je ranac dosta udoban za duže nošenje. Postoji jedna futrola za mobilni telefon koja se montira na kaiš, a spolja vidimo i dva bočna džepa. Ovaj ranac ima dve pregrade, ona bliža leđima služi za laptop, dok je ona sa prednje strane nešto manja ali zato sa dosta unutrašnjih džepova za razne sitnice kao što su ključevi, dokumenta i slično. Donja strana ranca je postavljena i malo čvršća što će dobro doći ukoliko se slučajno desi da torba ispadne na pod.

Acme Backpack MC7

U sivo zelenoj boji materijala, model A55 nam se možda i više dopao. Napravljen je od istih materijala kao i MC7, što znači da će i on bez većih problema zaštiti laptop od vlage i lagane kiše. Kaiševi za preko ramena su takođe lepo postavljeni da ne žuljaju rame prilikom dužeg korišćenja. Iako nema bočnih džepova, u samom rancu ima sasvim dovoljno mesta za sve ostalo, pa tako postoji glavna pregrada za laptop koja je odlično postavljena tako da se ne može desiti da ga slućajno oštetite. Sa donje i bočnih strana postoje ojačanja koja su predviđena da zaštite laptop od eventualnih udaraca. Druga pregrada ima dodatne džepove koji su lepo postavljeni mekanim materijalom koji štiti površine telefona, multimedijalnih plejera i slično.

Acme Backpack A55

Rezime

Obe torbe su dobrog kvaliteta, svi ziperi su metalni, a nama se između ostalog dopalo što nećete morati da trčite pod neki zaklon ako počne da pada kiša. Ništa manje bitna stavka je cena koja je u ovom slučaju izuzetno povoljna i predstavlja možda i najbolju preporuku. Izbor će očigledno zavisiti od ukusa pošto su oba ranca veoma slična po pitanju funkcionalnosti i rasporeda.

Conclusion

Both bags characterize great build quality with metal zippers. The thing we liked the most is the fact you will not have to look for a shelter when it is raining. The price is very important thing and in this case it is affordable and that is the best recommendation, maybe. Final choice depends from personal taste because both bags are similar regarding to functionality and layout.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2008.):
Acme Backpack MC7 25€
Acme Backpack A55 28€

1 comments:

Анониман је рекао...

Hmm it аρpеars like your blog ate my first comment (it was
eхtremеly lοng) so I guеss I'll just sum it up what I submitted and say, I'm
thοroughly enjoyіng your blog.
I too am an aspiгing blοg blοgger but I'm still new to everything. Do you have any tips for newbie blog writers? I'ԁ really aρρreciatе
it. I mean whу it makеs sensе to get
free movies tο backup thrоugh legal music services.


Feel frеe to vіsit my ωebѕіte - аuԁio
music ()