уторак, 20. јануар 2009.

Choiix Easy Fit EeePC Sleeve


Iz kompanije Choiix stiže još zanimljivih proizvoda, ovoga puta sleeve torbe za netbook računare. Veoma kvalitetne izrade i atraktivnog dizajna, sa pravom očekujemo da budu pravi hit među vlasnicima ovih računara. Nadamo se da će i cena biti povoljna kako bi što veći broj korisnika mogao da ih priušti.

Choiix je ćerka kompanija mnogo poznatijeg Cooler Master-a, zadužena za periferije prilično originalnog dizajna i kvalitetne izrade. Ovom prilikom ćemo videti sleeve torbe za Asus EeePC i druge netbook računare dijagonale do 7". Na tržištu trenutno nema baš puno torbi za netbook računare koji su sve popularniji iz dana u dan, pa Choiix kako se čini nastupa u pravom trenutku. Iako u trenutku pisanja teksta nema dostupnih cena, verujemo da će biti dovoljno dobre da će dobar procenat vlasnika netbook računara odlučiti da ponovi svoje ljubimce.

Choiix Easy Fit EeePC Sleeve

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada i materijal

Utisak kvare

  • Modeli svetle boje se lako prljaju

Specifikacija

Choiix Easy Fit EeePC Sleeve
  • Veličina dijagonale laptopa: do 7"
  • Težina: 180g
  • Materijal: platno, najlon

Choiix Easy Fit EeePC Sleeve

Sleeve torbe, u bukvalnom prevodu rukavi, su u stvari futrole, dakle torbe sa minimalno prostora. Obično u njih staje sam netbook ili notebook računar i retko još neki dodatak. Ni Choiix torba se ne razlikuje puno po tom pitanju, stim što postoji par džepova sa unutrašnje strane, a u njih staju vizit karte i memorijske kartice. Postoji i jedan zaseban džep za olovku sa bočne strane. Postoje tri kolorne varijante ove torbe, roze-bela, plavo-bela, i crno-zelena. Dimenzije su takve da staje netbook dijagonale ekrana 7" u Wide formatu, a težina je svega 180g, pa neće dodati puno težine ionako laganom netbook-u.

Choiix Easy Fit EeePC Sleeve

Netbook se vrlo lako postavlja, pošto se ćoškovi ekrana i donjeg dela računara zakače za sleeve. Sleeve zatvorenim drži deo koji se magnetom spaja sa spoljne strane. Spolja gledano, Easy Fit futrola izgleda dosta zanimljivo, praktično kao neka vrsta navlake. Napravljen je od platna koji pomalo podseća na kožu, a mala primedba se odnosi na modele svetlih boja za koje verujemo da će se dosta lako zaprljati, pogotovo što se nose u ruci. Sa druge strane, pošto je platno u pitanju, održavanje je dosta lako. Treba znati da ova futrola ima ulogu osnovne zaštite netbook-a i to od eventualnih ogrebotina, pošto nema nikakve zaštite od recimo pada ili nekog udarca.

Rezime

Za sve korisnike netbook računara, ovakav dodatak može biti vrlo koristan ali i bukvalno kao modni detalj. Choiix je zaista uneo malo živosti u segment tržišta koji nikada nije bio nešto previše interesantan. Nadamo se da će i cene ispratiti celu priču, te da će se Choiix vrlo brzo odomaćiti.

Conclusion

For all netbook computer customers such an expansion can be a very useful but it could be as well a fashion detail also. Choiix brought some joy in this part of market that never has been too interesting. We hope everything will be backed up by the appropriate price so Choiix will find its fans very soon.