петак, 8. август 2008.

Zboard Keysets

Prava stvar za sve igrače, dodatak koji prilagođava tastaturu igrama koje volite. Potrebno je imati The Ultimate Gaming tastaturu, a keysetovi se mogu pazariti odvojeno. Ono što nude su komande potpuno prilagođene različitim igrama.

Imali smo već priliku da vidimo Zboard tastature kompanije Ideazone koje su namenjene igračima. Setimo se samo vrlo interesantnog koncepta koji je ponudila The Ultimate Gaming keyboard, a u pitanju je tastatura na koju možete instalirati dodatne šablone koji su napravljeni sa posebnim rasporedom tastera za najpopularnije igre. Ovoga puta ćemo videti šest takvih šablona: Battlefield 2142, Call of Duty 2, Medal of Honor: Pacific Assault, Age of Empires III, Everquest II i Guild Wars Factions. Ovo nisu jedini šabloni koje Ideazone ima u ponudi, tako da su velike šanse da nađete bar jednu od omiljenih igara koja je podržava.

Zboard Keysets

Ključne karakteristike

  • Vrlo jednostavna instalacija
  • Podržan je veliki broj popularnih igara
  • Za svaku igru postoji poseban raspored tastera

Utisak kvare

  • Tasteri su malo bučniji

Specifikacija

Zboard Keysets
  • Battlefield 2142 Keyset
  • Call of Duty 2 Keyset
  • Medal of Honor: Pacific Assault Keyset
  • Age of Empires III Keyset
  • Everquest II Keyset
  • Guild Wars Factions Keyset

Zboard Keysets

The Ultimate Gaming Keyboard je odlična gaming tastatura sa veoma interesantnim mogućnostima. Naime, ako ste gledali Face Off, film John Woo-a, verovatno će vam koncept menjanja lica biti poznat, a ako ne, evo kratkog objašnjena. Sama tastatura se sastoji iz dva dela, osnove sa senzorima za tastere i lice koje je u stvari plastična maska sa odgovarajućim rasporedom tastera i dizajnom koji odgovara igri koja će se igrati. Ova maska je trosegmentna, što je uslovljeno konstrukcijom same tastature. U suštini, instalacija je vrlo jednostavna i ne može se pogrešiti.

Zboard Keysets

Svih 6 kompleta imaju potpuno jedinstven rasporede tastera, odnosno pored onih standardnih koje većina igara koristi kao što su tasteri za kretanje, tu su i tasteri za specijalne komande. Prva dva segmenta tastatura, gledano sa leve strane, su prilično standardni, odnosno tu se nalaze tasteri sa slovima ali i mapiranim nekim specijalnim komandama, dok je treći segment potpuno redizajniran u odnosu na konkretnu igru, i ni malo ne liči ni na jednu tastaturu koju smo do sada videli. Ovo je kako zbog vizuelnog identiteta (svaka tastatura ima motive i grafiku igre za koju je namenjena) tako i zbog rasporeda tastera koji su za svaku igru drugačiji.

Zboard Keysets

Rezime

Zbog konstrukcije tastature, tasteri su nešto dublji i bučniji od proseka. Igrači će sigurno biti oduševljeni tastaturama koje su potpuno prilagođene najpopularnijim igrama. Ono što
će biti potrebno je malo navikavanje na raspored tastera, no posle toga igranje dobija novu dimenziju.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jul 2008.): 22€