субота, 16. август 2008.

Postavka Microsoft igara za E3

Kako se približava E3 igračka konfernecija kompanije se pripremaju i predstavljaju naslove koje će predstaviti na ovom događaju.

Svaka od kompanija nastoji da za ovaj događaj predstavi ono najbolje što može da ponudi, ali isto tako i gleda da najavi naslove koje će da predstavi u drugoj polovini godine i koji bi mogli da se nađu u prodaji za tradicionalnu sezonu kupovine u SAD, koja se proteže od sredine oktobra pa sve do Nove godine.

Pre nekih desetak dana održane su tri velike konferencije za štampu. Na ovim konfenrecijma su se predstavile sve tri kompanije koje imaju trenutno najpopularnije igračke konzole. Prvu je održala kompanija Microsoft-a samo nekoliko dana nakon toga usledile su konferencije za štampu kompanija Sony i Nintendo.

Neke od stvari koje su tada obelodanjene već su bile poznate tako da su na konferenciji samo potvrđene. Microsoft je najveće iznenađenje ostavio za kraj, nešto što niko nije mogao da pretpostavi a to je Final Fantasy XIII koji je potvrđen za Xbox 360 i koji bi trebalo da bude objavljen zajedno sa PlayStation 3 verzijom dok tačan datum još uvek nije objavljen.

Ovom najavom obuhvaćena je samo teritorija Amerike i Evrope a čini se da će Final Fantasy XIII ostati PS3 ekskluziva samo u Japanu. Međutim, pored ovih FFXIII iznenađenja, konferencija za štampu je prošla onako kako je i bilo očekivano. Kompanija Microsoft je prikazala veliki broj njihovih nastupajućih igara među kojima su Fallout 3, Fable 2, Resident Evil 5, Gears of War 2, Guitar Hero World Tour, Rock Band 2 kao i Lips zajedno sa nekoliko RPGS Square Enix.

Međutim, sigurno je da će za neke od igrača biti veliko razočarenje to nema ni traga od igre Alan Wake. Veliki broj novih Xbox Live Arcade naslova je najavljen, a od njih najzanimljiviji je Portal: Still Alive, expansion pack izdanje sa novih nivoima i sadržajima.

Predstavljeni su takođe i Galaga Legions (originalni Galaga je izrađen od strane Pac-Man Championship Edition tima), South Park igra (koja može biti deo stare Nintendo 64 igre, ali ta informacija nije potvrđena). Deo originalne Banjo-Kazooie, Uno Rush i Geometry Wars: Retro Evolved 2 (ova igra bi trebalo da se svidi svima onima koji su voleli da igraju originalnu igru ali takođe i žele direktniji nastavak nego što je to Galaxies).

Jedna od objavljenih igara zaslužuje posebno objašnjene a to je You’re in the Movies. Ova igra je izrađena korišćenjem Xbox Live Vision kamere a igrač igra različite mini igre vršeći raznorazne improvizacije a snimak se tada koristi za izradu mini filma.

Kao primer Microsoft je prikazao ljude kako trče po sceni, jednog čoveka kako simulira ubijanje ose i jednu ženu koja pleše. Nakon toga na osnovu njihovih pokreta načinjen je kratak B film o gigantskog gušteru koji napada grad. Ova igra će takođe pružati i mogućnost režiranja pa će igrači moći sami da edituju snimak.