уторак, 29. јул 2008.

Saitek 32-u-1 čitač kartica

Veoma jednostavan i vrlo praktičan čitač kartica koji se lako i brzo instalira pošto je Plug and Play, ne treba mu eksterno napajanje i podržava 32 različita formata memorijskih kartica.

Navikli smo da od Saitek brenda viđamo periferijske uređaje namenjene igračima, da samo pomenemo vrlo poznatu Cyborg liniju. Ovoga puta, videćemo nešto namenjeno civilima, odnosno praktično svim korisnicima računara. Čitač memorijskih kartica minijaturnog formata i vrlo praktičan pošto podržava fascinantan broj od 32 različitih formata memorijskih kartica.

Saitek čitač memorijskih kartica

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Podržano je čak 32 različita formata memorijskih kartica
  • Odlična brzina transfera podataka
  • Plug and Play

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Saitek čitač memorijskih kartica
  • Interfejs: USB 2.0 (480 Mbps)
  • Podržani formati: CF I, CF II, Memory Stick, MS PRO, Microdrive, MMC, SD, SM, xD, RS-MMC, MMCplus

Saitek čitač memorijskih kartica

Čitač kartica je vrlo kompaktnih dimenzija i izuzetno kvalitetne izrade. Plastika je srebrne boje, a kućište čitača vrlo čvrsto i deluje veoma robustno. Ono što je vrlo dobro je da mu ne treba nikakvo eksterno napajanje pošto potrebnu struju dobija preko USB konekcije. Uređaj je oblika kvadrata, tako da se na jednoj stranici nalazi USB port (mini USB priključak je u pitanju), dok su sa preostale tri strane nalaze ukupno četiri otvora za kartice. Na prednjoj strani čitača se nalazi i jedna dioda koja označava da je uređaj priključen kao i transfer podataka.

Saitek čitač memorijskih kartica

Kada se poveže na računar, potrebno je sačekati par trenutaka da sistem prepozna i inicijalizuje čitač, i odmah može da počne da se koristi. Kako je veoma malih dimenzija i potpuno Plug and Play, možete ga nositi svuda sa sobom i priključiti na bilo koji računar bez bojazni da li će moći da radi bez drajvera. Podržani su svi najčešće korišćeni formati ali i oni malo ređi, no potrebno je obezbediti i odgovarajući adapter (na primer, za Micro i mini SD kartice) za korišćenje koji obično i dolazi u paketu sa karticom. Brzina transfera u potpunosti koristi brzi USB 2.0 interfejs i jedino može biti ograničena brzinom same kartice.

Rezime

Ovaj čitač kartica radi brzo, lako se instalira i podržava ogroman broj različitih formata, te nema ni jednog jedinog razloga da ga ne preporučimo. Ukoliko vam treba čitač memorijskih kartica koji može sve ovo, razloga za razmišljanje nema.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jul 2008.): 13€