среда, 30. јул 2008.

Kako naplatiti Google AdSense cek?

U poslednje vreme, praktično od momenta od kada AdSense servis i zvanično podržava hrvatski jezik, sve je više domaćih kreatora i vlasnika sajtova koji su pristupili ovom programu za plasman reklamnih poruka. Uspeh nakon pristupanja ovom programu naravno nije zagarantovan i zavisi od velikog broja faktora, ali ponajviše zavisi od posećenosti konkretne Web lokacije.


Ovako izgleda Google AdSense ček

Za domaće Web privrednike "slatke muke" nastaju kada im pristigne Google AdSense ček. Gde unovčiti ovaj ček, sa najmanje muke, bez čekanja i po mogućstvu, sa najmanjom bankarskom provizijom?

Na domaćem delu Weba, možete naići na često kontradiktorna iskustva i konfuzna objašnjenja, pa tako imate ES forume koji se bave ovom tematikom na koje je čak i izdvojena tema o naplati Google AdSense čekova, ali umesto odgovora zbog "mora šuma" teško da ćete pronaći odgovor.

Zato, evo kratkog uputstva kako postupiti po dobijanju Google AdSense čeka koji glasi na donosioca:

  • Odete do bilo koje filijale Bance Intesa (možete otići i kod drugih banaka, ali ova je proverena) i raspitate se ko od službenika radi unovčavanje strani čekova
  • Službenik će vas obavestiti da ukoliko je ček validan i spravan, može da se naplati odmah uz uobičajenu bankarsku proviziju od najmanje 250 dinara ili 1,5% transfera. Znači nema čekanja, potvrda i mesečnog inkasiranja, već je sve odmah naplativo.
  • Da bi ste mogli da napltite ček, kod istog službenika morate otvoriti račun za neoročene devizne uloge. Ovo je potpuno besplatno i cela procedura traje par minuta, nakon čega dobijate karticu ovog svojevrsnog deviznog računa s kojom možete da dižete položeni novac u dinarima ili devizama u bilo kojoj ekspozituri Bance Intesa.
  • Po priloženom čeku, izvrši se prenos sredstava na vaš novi račun uz proviziju koja za nekih 500 $ iznosi vrlo podnošljivih 300 dinara.
  • Ovim se završili ceo "posao", preostaje vam samo da odete do prvog šaltera-blagajne ove banke i možete da podignete vaša mukom zarađena Internet sredstva ;)

1 comments:

Manda је рекао...

Uklonite ovaj idiotski tekst posto nema veze sa mozgom. Intesa vec godinama ne radi otkup adsense cekova na licu mesta neko ih salje na proveru i to traje 40 dana.