понедељак, 22. септембар 2008.

Pakom Roadshow 08


Sada već uveliko tradicionalni Pakom Roadshow godišnji skup nije izostao ni ove godine. Veliki broj predstavnika proizvođača, partnera i medija prisustvovalo jednom od najvećih IT događaja u Srbiji.

Ovogodišnji Pakom Roadshow 08 samo potvrđuje renome koji je Pakom stvorio svih ovih godina. Pakom Roadshow prvenstveno služi uspostavljanju direktnijih kontakata između proizvođača i maloprodaja, gde je Pakom tj. PDS karika koja ih povezuje - distributer. Naravno, i mediji imaju priliku da se upoznaju sa novitetima proizvodnih linija koje Pakom distribuira.

Ceo događaj je organizovan u prijatnoj atmosferi hotela Grand na Kopaoniku, gde su učesnici mogli pored radnog dela da pomalo i uživaju blagodetima koju sam hotel kao i Kopaonik pruža.

Veliki broj tzv. vendora ili srpski proizvođača je uzeo svoje učešće u ovogodišnjem Pakom Roadshow 08. Ukoliko nekoga interesuje spisak vendora, to su: Verbatim, AMD/ATI, Brand-Rex, Siemens, Genuis, D-Link, Port Design, Allied Telesyn, Philips, SonicGear, F-Secure, Nikon, Inform, Microsoft, Asus, Fujitsu-Siemens, MSI, Western Digital, Kingston, Nec, Optiarc, HP, XFX i ViewSonic.

Čast da otvori ovogodišnji Pakom Roadshow 08 je naravno pripala vlasiku Pakom Grupe, gospodinu Dejanu Pavloviću, koji je ubrzo prepustio reč direktoru PDS-a gospodinu Saši Jociću. U svom kraćem izlaganju, naveo je i neke od ključnih segmenata u kojima on vidi budućnost razvoja tržišta kako kod nas tako i u svetu, kao što su: Share Point Portal, Open Communications, virtuelizacija, Blade serveri, smart telefoni i Business Inteligence. Na pitanje šta Pakom može da ponudi, gospodin Jocić je naveo: kompletnu ponudu neophodnog hardvera i softvera za implementaciju novih tehnologija, zatim sopstvene resurse i znanje i na kraju i angažovanje svojih partnera i njihovih resursa.

Do kraja Pakom Roadshow 08 događaja, kako partneri tako i novinari, imali su priliku da prisustvuju brojnim predavanjima u kojima su vendori pokušavali da zainteresuju i edukuju dodatno partnere o mogućnostima koje njihov proizvodni program nudi i u kom pravcu proizvođač namerava da se kreće.

S'obzirom na kom tehnološkom nivou se Srbija trenutno nalazi, svi su veliki optimisti da će tržište u narednom periodu biti vrlo aktivno i da će imati veliki relativan rast, koji se u razvijenim zemljama ne može videti. Srbija je dakle nezasićeno tržište u kome leži visok potencijal, pa će u narednom periodu, a pogotovo kako se Srbija približava Evropskoj Uniji i njenim fondovima, biti u najkraćem rečeno eksplozivnog razvoja.

Pozitivna atmosfera, odlična organizacija i veliki broj bitnih činioca svakako daju veliku težinu ovom godišnjem skupu u organizaciji Pakoma, tačnije PDS-a. Ovim putem se zahvaljujemo ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu, uz još veća očekivanja za naredni Pakom Roadshow 09.