уторак, 11. децембар 2007.

Karike.com

Karike.comPuno cool online igrica na jednom mestu

Ako želite da na pravi način iskoristite svoje slobodno vreme kad ste na Internetu ili kada vas smore neke dnevne aktivnosti na poslu evo pravog sajta gde možete da utrošite svoje vreme i pritom da se dobro zabavite.

Na srpskom Internet od nedavno se pojavio novi sajt, preciznije bi bilo reći tzv. social networking ili community sajt po imenu Karike.com Ovaj sajt je deo panevropske grupe social network sajta i postoje preko 10 lokalnih verzija sajta u različitim evropskim zemljama. Kompanija Rate Solutions, u čijem su vlasništvu svi sajtovi iz ove mreže, prvo je izabrala Srbiju od zemalja iz ex-yu regije da lansiraju sajt.

Karike.com nije gejming sajt, online igrice su samo deo u mozaiku mnoštva zabavnog sadržaja koji možete naći na ovom sajtu. Da se primetiti da je mnogima najzanimljivija opcija da postave svoje fotke kako bi ih drugi mogli oceniti (po principu Hot or Not) i u zavisnosti od ocene su i rangirani. Pored postavljanja fotki lica, korisnici mogu da postavljaju fotke u svoj foto album, pišu blog, prave klubove iz različitih oblasti.

Ono što je posebno zanimljivo je što na Karike.com sajtu možete da kupite virtuelnu monetu sajta po imenu SOL. SOL-ove možete kupiti jednostavnim slanjem SMS poruke (podržana je MTS i Telenor mreža) a kupljenje SOL-ove možete pokloniti i nekom drugom korisniku (npr. osobi koja vam se sviđa). Kada smo već kod toga, osobe koje vam se najviše sviđaju možete samo pomoću SOL-ova da ocenite sa 10 poena, vaša slika i slika osobe koje ste ocenili će biti neko vreme na naslovnoj sajta i nakon toga, smatramo da je prvi korak itekako dobro napravljen. Pored ocenjivanja fotki sa 10 poena, sa SOL-ovima možete da izaberete neki od odlično dizajniranih skinova za vaš profil (baš kao što postoje za mobilne telefone) ili da postavite vašu status/moto poruku na koji način ćete takođe iskazati svoju individualnost i originalnost.

Sve u svemu, mislimo da Karike.com predstavljaju pravo osveženje kada je reč o zabavnim online sadržajima. Nadamo se da će uskoro da bude više korisnika kako bi zabava bila potpuna.