четвртак, 27. септембар 2007.

Nvidia GV-NX88U768H-B Ultra


Vrhunski model iz najnovija generacije 3D akceleratora Nvidijine serije 8000, sa dodatno pojačanim grafičkim procesorom GeForce 8800 Ultra, donosi najbolje moguće 3D performanse i podržava standarde DirectX 10.0 i Shader Model 4.0, kao i HDCP izlaz za vrhunske plazma i TFT televizore velikih dijagonala.
Kartica je namenjena najzahtevnim gejmerima za DirectX 10 igre koje se tek pojavljuju na tržištu, a rade pod operativnim sistemom Windows Vista Ultimate.

GeForce 8800 Ultra poseduje čak 128 Stream procesora i izdašnih 768 MB izuzetno brze GDDR3 memorije koja komunicira sa jezgrom preko 384-bitne magistrale.Zbog izuzetno velikog broja streaming linija za obradu Ultra kartica traži snažno napajanje i poseduje veliki i snažni sistem za hlađenje koji zauzima 2 slota.
Kartica se može upariti sa još jednom kompatibilnom grafičkom karticom na SLI-kompatibilnim matičnim pločama. Sa dve grafičke kartice u SLI™ režimu čitav 3D grafički podsistem postaje responsivniji, a uživanje u 3D igrama potpunije, zahvaljujući primeni kompleksnijih modela senčenja i viših rezolucija prikaza bez gubitka u brzini prikaza. Osim udvajanja grafičkih kartica, podržano je udvajanje monitora preko nView® Multi-Display tehnologije prikaza. Sa karticom dolazi Dual DVI podrška za dva digitalna monitora.
Kartica je izrađena u skladu sa ekološkim standardima (RoHS), a dolazi sa igrom Supreme Commander.