субота, 29. септембар 2007.

FSS pokreće novo takmičenje

U narednoj sezoni pod okrivljem Fudbalskog saveza Srbije imaćemo priliku da pratimo još jedno domaće klupsko takmičenje. Pored Prvenstva Srbije i Lav kupa Srbije, predsednik FSS-a Zvezdan Terzić, najavio je za naredni septembar start tzv. Super kupa Srbije.
Tokom posete Jagodini i obilaska renoviranog stadiona istoimenog fudbalskog kluba, koji se od ove sezone takmiči u Prvoj ligi Srbije, Terzić je i zvanično potvrdio višemesečna nagađanja da će biti pokrenuto novo takmičenje. U okviru Super kupa Srbije sastaće se šampion Srbije i pobednik Lav kupa Srbije. Biće odigran jedan meč, a prvi dvoboj Super kupa biće odigran baš u Jagodini. Još uvek je ostao neodređen tačan termin odigravanja susreta. Pitanje je da li će to biti pred start šampionata ili tokom septembra 2008. U Evropi gde god postoji ovakvo takmičenje ono se igra obično nedelju dana pred start novog prvenstva. Međutim, problem tome mogu biti kvalifikacione utakmice naših klubova u Evro kupovima.

Kako sada stvari stoje, najverovatnije će i sezona u srpskom klupskom fudbalu započinjati derbijem između Zvezde i Partizana.