недеља, 30. септембар 2007.

Mobilni.info

Broj korisnika mobilne telefonije u svetu, ovog je leta premašio cifru od 3 milijarde. Oko sedam miliona stanovnika Srbije poseduje mobilni telefon i svakodnevno, (ne)svesno uživa u blagodetima koje im pružaju nove i informacione tehnologije.
Najbolji način da se upoznate sa novitetima koje svet portabl komunikacije priprema i nudi, jeste da posetite mobilni.info.
Na glavnoj strani nalaze se „udarne" informacije: aktuelnosti, nove tehnologije i rešenja i naravno, poslednji krik mode u mobilnoj telefoniji. Zanimljivo je da opise često prati i direktna veza ka adekvatnom YouTube video prilogu, a više informacija posetioci mogu pronaći u sekciji „Vesti".
Odeljak „Proizvođači" nudi kategorizovanu kolekciju mobilnih telefona, pri čemu se dalji pregled može ubrzati sortiranjem modela prema datumu proizvodnje, kućištu i ceni.
Svaki predstavljeni model prati detaljna tehnička specifikacija i komentari posetilaca sajta koji su vrlo često najmerodavniji parametri prilikom izbora „onog pravog".
Vrlo korisna opcija jeste paralelno poređenje dva različita mobilna telefona. Na ovaj način se na jednom mestu brzo pronalaze razlike u specifikacije odabranih modela
Dodatna pogodnost u pretrazi jeste i predefinisana kategorizacija telefona prema osnovnim ili dodatnim radnim opcijama, ceni i naravno popularnosti.
Sekcija „Video galerija" nudi kolekciju video klipova na kojima se prikazuju nova rešenja u domenu mobilne komunikacije, stranica „Zanimljivosti" predočiće posetiocima probrane IT informacije, a odeljak „Digital Photo" pojasniće zbog čega nestaje granica između telefona i digitalnog fotoaparata.
Svi oni koji nisu potpuno sigurni u značenje neke „stručne" skraćenice ili izraza, svakako treba da posete sekciju „Reči i pojmovi", a onima koji traže ili nude polovan mobilni telefon predlažemo da posete odeljak „Oglasi".

Sajt mobilni.info neprestano se razvija, a link ka njemu možete pronaći ovde.

http://www.mobilni.info/