уторак, 25. септембар 2007.

Auuuuuuuuuudi A4!

Sajam u Frankfurtu Audi je iskoristio da prikaže, pored drugih noviteta, i novi model serije A4 pripremljen kao koncept modela za 2008. i 2009. godinu. To je sportski model, koji će u najnovijoj varijanti biti širi i duži od svog prethodnika. Dužina mu je, kako je najavljeno, veća za 12 cm, a širina za 5-6 cm. Pored toga, vizuelno je obogaćen mnogim novim detaljima, posebno u unutrašnjosti. Detalji su uglavnom simboli povezani sa sportom, pa se može reći da je novi Audi A4 dizajniran u pravom sportskom duhu (S-Line paket dodatne opreme i šminke ovog modela). Na tržištu će se pojaviti u nekoliko atraktivnih boja 2008. godine u Evropi, a 2009. u Americi.
Novi Audi A4 biće ponuđen s različitim varijantama motora. Za evropsko tržište kao osnovna varijanta planiran je turbo 1,8-litarski četvorocilindrični TFSI motor sa 170 konjskih snaga i ubrzanjem (vremenom dostizanja brzine 100 km/h) od 8,4 sekunde. Pored ove varijante, biće ponuđeno i nekoliko mnogo snažnijih. Reč je o V6 agregatima sa zapreminama od 2 litra ((4 cilindra, 140 konjskih snaga), 2,7 litara (190 konjskih snaga), 3 litra (240 konjskih snaga) i najsnažniji sa 3,2 litra i 260 konjskih snaga. To su specifikacije slične modelu koji se trenutno prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama u varijantama sa 2 litra (200 konjskih snaga) i 3,2 litra 255 konjskih snaga).
Enterijer ovog atraktivnog sportskog modela obogaćen je širim prostorom za putnike i kvalitetnim elektronskim uređajima, koji putnicima obezbeđuju udobno putovanje, dobro snalaženje na putu i kompletnu audio i video zabavu. Audio sistem je Bang & Olufsen-ov, sa snagom od 505 vati. Kompatibilan je sa MP3 i Bluetooth uređajima, a sistem sadrži i Audi-jev multimedijalni MMI sistem i satelitski navigacioni uređaj. Sve to bi trebalo da košta tridesetak hiljada dolara.