среда, 7. новембар 2007.

Microsoft je najavio da će njihovi Visual Studio 2008 i .Net Framework 3.5s doći na tržište do kraja novembra.
"Soma" Somasegar, potpredsednik Razvojnog odela Microsofta, potvrdio je tu izjavu i dodao da će Redmond nekim partnerima omogućiti veći pristup integrisanom razvojnom environment source kodu.
Visual Studio 2008 i .Net Framework 3.5 će omogućiti developerima da izgrade mrežne aplikacije za Windows Vista, Windows Server 2008, 2007 Microsoft Office sistem, mobilne aparate i Web.
Somasegar je na blogu rekao da postoji veliki broj partnera koji rade sa Visual Studiom i iz tog razloga planira smanjiti restrikcije za Visual Studio i Visual Studio SDK, da bi omogućio ljudima korištenje Visual Studio IDE i gradnju aplikacija za platformu po vašem izboru.
Microsoft je na TechEd događaju koji se održava u Barseloni najavio da će kompanijin Visual Studio 2008 biti dostupan MSDN pretplatnicima „do kraja novembra 2007.“ Zajedno saVisual Studio-m, programerima će biti dostupan i .NET Framework 3.5. Ovaj paket uključuje LINQ (Language Integrated Query) kao i potpunu dizajnersku podršku za Windows Presentation Framework. Kao i Workflow Foundation, i Windows Communication Foundation. Takođe, jedan od potpredsednika kompanije Microsoft programerskog odeljenja je najavio prvo izdanje Microsoft Sync Framework-a, „sveobuhvatne platforme za sinhronizaciju“ koja se može preuzeti sa sajta kompanije.