субота, 13. октобар 2007.

Više detalja o SP3 za XP

Veći fokus na SP3 zbog produžene prodaje XP-a? Microsoftova najava da će produžiti prodaju Windows XP do 30. juna iduće godine, kao i nezadovoljstvo korisnika Vistom, ponovo je dovela u fokus Service Pack 3 za Windows XP.

Microsoft je povremeno dodavao nove osobine u Service Pack-ove,ali ovaj put to uključuje i 1,073 popravki i 114 sigurnosnih zakrpi.

Najnovija verzija Service Packa 3 za XP je označena kao “build 3205”, manja je od posljednjeg beta izdanja i iznosi prihvatljivih 335MB. Microsoft je u paket uključio i novu aktivacijsku šemu koja podsjeća na Vistu, jer ne treba ključ proizvoda pri instalaciji.
Drugi dodatak je novi Network Access Protection Module, koji se također prvi put pojavio na Visti. Microsoft će uključiti i novi Kernel Mode Crytographics Module, kao i Black Hole Router detekcioni algoritam.

Kako neki OEM-i kao što su Dell i HP nude XP kao opciju na novom sistemu, drugi nude downgrade iz Windows Viste korisnicima koji žele Windows XP. PC gejmeri se i dalje žale na Windows Vista zbog slabih performansi i nekompatibilnosti sa mnogim igrama, iako Vista jedina podržava nove Direct X 10 standarde dodane nekim igrama koje će doći na tržište ove prazničke sezone.

I dok se debata o tome koliko će Direct X 10 poboljšati igrivost, gejmeri, po svemu sudeći, nisu mnogo zainteresovani, barem sudeći po slaboj prodaji igra isključivo namijenjenih za Vistu. Windows XP već godinama nije imao neki veći Service Pack update, ali čak i sa novim paketom za Vistu, Microsoft će teško prebaciti svoje korisnike sa XP-a na Vistu, koja nije imala velikog uspeha. Oni koji su kupili novi Pc sa ugrađenom Vistom se ne prestaju žaliti i objavljivati svoja negativna iskustva, tako da je Vista dobila lošu reputaciju, koju možda i nije zaslužila. Biće interesantno gledati bitku između Service Pack-ova za XP i Vistu i uticaj koji će imati na celokupno tržište.
Ako hoćete da skinete XP SP3 možete to uraditi sa nekog torrenta ja cu vam dati link za demonoid