недеља, 14. октобар 2007.

Battlefield 3 stiže na jesen 2008

Do nas je došla jedna interesantna glasina da se užurbano radi na razvoju igre “Battlefield 3” za PC. Prema PDF dokumentu koji su dobili Digital Battle, a koji je trebao doći samo do investitora, počeo je rad na “Battlefield 3” za PC i Mac platforme. Novi “Battlefield 3” bi prema nekima trebao koristiti Frostbite DX engine i trebao bi doći na tržište krajem 2008.


Radnja igre bi trebala biti smeštena u sadašnje vrieme, slično kao i Battlefield 2, sa dve grupe kojima se može igrati, NATO-om i MEC-om (bliskoistočnom koalicijom),u urbanim zonama bliskoistočne regije. Igra bi trebala imati “ticket-based” igru sa 40 igrača po timu, osam mapa, 24 vrste oružja, 48 različitih vozila, dodatna 22 komada oružja koja se moraju otključati, te online vrednovanje i sistem unaprijeđenja, sličan onome u “Battlefield 2142.”

Bili smo začuđeni kada smo čuli da će “Battlefield 3” biti dostupan samo za Windows Vistu i Mac platformu. Neki veruju da “DX” znači samo “DX 10” only, ali bi isto tako moglo samo značiti “Direct X” verziju Frostbite mašine.

Do sada smo uspeli saznati da bi beta verzija trebala startovati na leto iduće godine, a sama igra bi se pojavila kasno u jesen iste godine. Očekujemo zvaničnu objavu, kao i teaser trailer u januaru 2008

Prema svemu što smo do sada saznali, verujemo da u glasinama ima i istine, a kada pogledate sve navedene osobine, može se zaključiti da razvoj igre već dugo u toku. Viest da će “Battlefield 3” podržavati samo Windows Vistu je malo preuranjena, ali ima smisla, jer će do datuma izlaska igre većina ljudi verovatno koristiti taj operativni sistem.

Samo će vreme pokazati koliko su tačne ove glasine, ali mi verujemo da će igra biti najavljena na CES-u iduće godine.