среда, 17. октобар 2007.

Logitech G7 Laser Cordless Mouse

Logitech G7 je prvi gejmerski miš kod koga je pokušano da se stari i pouzdani kabl zameni bežičnom tehnologijom. Navodno, proizvod je opremljen posebnom tehnologijom bežične interakcije koja potpuno isključuje mogućnost laga i preskakanja.

Sadržaj kutije je dosta bogat. U njoj se nalazi sam proizvod, baza, uputstvo, drajveri i garancija od 3 godine. Svoje mesto su još našle i 2 li-ion baterije. G7 u radu koristi samo jednu bateriju. Ovo u praksi znači da vam se neće desiti da miš mora da se puni onda kada vam treba, pošto ćete jednu bateriju uvek imati u bazi na punjenju.

Logitech G7 je na prvi pogled skoro potpuno identičan svom repatom bratu (G5), šta više, bili bi potpuno isti da nije predivne šare na vrhu miša koja izgleda kao da je izrađena od karbonskih vlakana. Proizvod je projektovan za desnoruke, tako da je ergonomija na vrhunskom nivou. Poseduje ukupno 6 programabilnih tastera vrhunske izrade. Raspored tipki za promenu rezolucije senzora je za svaku pohvalu (isti kao na G5). Na mišu postoji trostepeni LED indikator koji menja osetljivost senzora i vrši potpunu kontrolu nad istim. G7 je opremljen DryGrip tehnologijom koja bi trebalo da potpuno eliminiše znojenje ruku i isklizavanje miša tokom duže upotrebe.

I kod ovog modela je ugrađen fantastičan laserski senzor rezolucije 2000 dpi čija osetljivost može vrlo lako da se menja bez instalacije ikakvih drajvera (postavi na 800 ili niskih 400 dpi). Zanimljivo je da je postojala i verzija sa optičkim senzorom, koja je zbog smene generacija povučena iz proizvodnje.

U ruci G7 leži savršeno, osnovni tasteri imaju nešto plići hod ali savršeno reaguju na svaki dodir. Nožice su kao i kod G5 izrađene od PTFE (Polytetrafluoroethylene) materijala, veoma su kvalitetne i lako klize po podlozi. Jedino usko grlo ovog modela bi mogla da bude bežična veza i činjenica da miš automatski odlazi u sleep mode.
Ja imam ovaj miš i stvarno nemam reči,ako planirate kupovinu gejmerskog miša ovo je pravi izbor.Jedina primedba je što se boja može lako oštetiti(to se i meni desilo)ali sve u svemu jako je dobar