четвртак, 12. јун 2008.

Trust USB hub podloga za miša

Vrlo simpatična podloga za miša, sa ugrađenim 4-portnih hubom i plavim neonskim osvetljenjem. Sve ovo čini jedan vrlo interesantan gadget za sve tehno geekove. Cena je vrlo pristupačna i ovo može biti vrlo simpatičan poklon.

Evo jedne simpatične periferije za sve ljubitelje gadgeta. Šta se dobije kada se ukrste podloga za miša, USB hub i plave LED lampice? Upravo uređaj koji ćemo videti, Trust svetleća podloga za miša sa 4-portnim USB hubom. ovo može biti vrlo simpatičan poklon, a kako cena nije previše visoka nema razloga da ne obradujete nekog dragog.

Trust USB hub podloga za miša

Ključne karakteristike

  • 4-portni USB 2.0 hub je integrisan u kućište
  • Podloga je odličnog kvaliteta
  • Vrlo povoljna cena

Utisak kvare

  • Osvetljenje se ne može isključiti
  • Podloga je malo deblja od običnih podloga

Specifikacija

Trust USB hub podloga za miša
  • Interfejs: USB 2.0
  • Broj portova: 4
  • Dodatno: plavo pozadinski osvetljenje
  • Dimenzije: 170 x 240 mm

Trust USB hub podloga za miša

Plastično kućište ovog gadgeta je dobilo gumiranu gornju površinu koja je dosta dobra i odgovara praktično bilo kojoj vrsti miša, sa optičkim ili laserskim senzorom. Treba imati na umu da će biti potrebno malo navikavanja pošto je ova podloga par milimetara deblja od klasičnih. Okvir kućišta je od providne plastike koja, već sigurno pogađate, svetli neonski plavom bojom kada je uređaj uključen. Linije ove podloge su zaobljene tako da izgleda prilično zanimljivo, a dobra stvar je što ne klizi na stolu kada se koristi. Glavni deo je ipak sa zadnje strane, uklopljen u plastiku srebrne boje, a to je 4-portni USB hub.

Trust USB hub podloga za miša

Pored jednog ulaznog USB porta su tu i četiri izlazna ali i konektor za napajanje. Adapter za napajanje ne dolazi u paketu. Da odmah pojasnimo, napajanje u najvećem broju slučajeva nije potrebno pošto USB interfejs već obavlja tu ulogu, međutim može se desiti da neki zahtevniji uređaj koji koristi ovu vezu ipak zahteva i dodatnu struju da bi radio kako treba. Ovo važi za recimo skener i štampač. Jedino što je potrebno uraditi je spojiti hub na računar pomoću kabla koji dolazi u paketu, hub će biti pravilno prepoznat u operativnom sistemu i zasvetleti plavom bojom. Iako nam se svidelo kako svetli i ne smeta noću kada nema svetla, ipak bi voleli da postoji opcija da se svetlo isključi.

Rezime

Kako hub podržava brži USB 2.0 protokol, transferi su brzi kao što se i očekuje i tu nema nikakvih zamerki. Podloga za miša je dosta dobra, mada verujemo da će okoreli igrači ipak samo odmahnuti glavom i odabrati neki drugi model. Kako je cela podloga nešto deblja od običnih podloga, prvi osećaj je malo neobičan zbog drugačijeg položaja ruke, mada se zaista brzo navikne.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, 2008.): 15€