среда, 25. фебруар 2009.

Gigabyte overklok takmičenje 2009

San svakog overklokera koji overklok smatra jednim vidom sporta, je da jednog dana učestvuje u nekom od važnih takmičenja. SXT je pod pokroviteljstvom Benchmark sajta i foruma predstavljao Srbiju na Evropskom takmičenju koje je organizovao MSI u Holandiji i to je prvo takmičenje tog tipa na kojem je učestvovao neko iz Srbije. Bilo je uspona i padova, ali druženje sa tolikim brojem istomišljenika je jedan neverovatan osećaj koji svakako treba doživeti. Ovom prilikom kompanija Gigabyte, jedan od najvećih proizvođača matičnih ploča i grafičkih karti, održaće overklok takmičenje koje će ni manje vi više biti održano u našem glavnom gradu, tj. u Beogradu. Takmičenje će se održati u SKC-u 14.marta i trajaće od 10h do 18h. Vredne nagrade kao što su matične ploče, grafičke karte, optika, napajanje itd. samo su neke od zanimljivosti koje će osvojiti oni takmičari koji budi imali privilegiju da se takmiče u SKC-u.

Glavno takmičenje u prisustvu svih medija održaće se u prostorijama SKC-a. Isto tako samo tri takmičara ili tri manja tima (maksimalno pet ljudi), imaće privilegiju da se takmiče. Kako doći do tri najbolja? Da bi začinili celu priču, tri najbolja takmičara će se izabrati tako što će biti održano takmičenje na Benchmark i SXT forumu. Primarni cilj je da svi učestvuju i samim tim će se kreirati pravila koja će omogućiti upravo to, tj. da svi imaju mogućnost da se takmiče na forumu, i zatim da odu na glavni Gigabyte događaj. Biće napravljene tri grupe koje će se razlikovati na osnovu cene hardvera koja se nalazi u okvirima cenovnika BenchShop sajta. U svakoj grupi nalaziće se cenovni uslov za svaku komponentu koji ne sme da se prekorači.

Primera radi, ako posedujete komponente iz prve grupe, a samo jedna komponenta se nalazi u cenovnom ranku druge grupe, u tom slučaju pripadate drugoj grupi. Pobednik svake grupe je jedan od takmičara koji idu dalje na glavno Gigabyte takmičenje koje će se održati 14. marta. Evo kako izgledaju grupe:

1. GRUPA (najniža vrednost hardvera)

  1. Procesor do 150 evra
  2. Matična ploča do 150 evra
  3. Grafička karta do 150 evra
  4. Memorija do 100 evra

2. GRUPA (srednja vrednost hardvera)

  1. Procesor do 250 evra
  2. Matična ploča do 250 evra
  3. Grafička karta do 250 evra
  4. Memorija do 150 evra

3. GRUPA (najviša vrednost hardvera)

  1. Procesor preko 250 evra
  2. Matična ploča preko 250 evra
  3. Grafička karta preko 250 evra
  4. Memorija preko 150 evra
Benchmark programi koje će učesnici morati da koriste su: FutureMark 3D Mark Vantage i Super pi32m. U zasebnoj sobi za takmičenje svaki učesnik postavljaće svoj rezultat, dok će moderatorski tim u koliko dođe do ne slaganja odlučiti kojoj grupi pripada vaš rezultat. Isto tako rezultati neće biti validni u koliko ne prođu validaciju koja će morati da prođe HWBOT prijavu. Da bi postavili rezultat na HWBOT-u neophodno da pređete nekoliko dodatnih koraka. Za početak moraćete da se registrujete na www.hwbot.com sajt sa istim nickom koji koristite na Benchmark ili SXT forumu. Tokom registracije moraćete da odaberete i jedan Srpski tim, bilo da je to Serbian Xtreme Team ili Benchmark. Druga bitna stavka je i zemlja porekla. Kako je ovo regionalno takmičenje, tako ćete tokom registracije morati da dodelite i Srbiju kao zemlju porekla. Kao što smo rekli pobednik svake grupe predstavlja jednog od tri takmičara koji idu dalje.