уторак, 30. децембар 2008.

HP LaserJet P1006

Vrlo jednostavan štampač za prosečne korisnike. Povoljne cene i veoma dobrog kvaliteta štampe, P1006 je izuzetno lak za korišćenje. Dovoljno brz za većinu potreba, ovaj štampač je odlično rešenje za kućnu upotrebu ali i manje kancelarije.

Videćemo još jedan LaserJet štampač kompanije HP, ovoga puta je to jedan od najjeftinijih HP laserskih štampača, P1006. U odnosu na skuplje modele, jedino je promenjena brzina štampe, pa oni kojima to nije najbitnija karakteristika (odmah da kažemo da ovaj štampač nije spor, samo je sporiji od skupljih modela) mogu odlično da prođu sa ovim dosta povoljnim modelom. U odnosu na konkurenciju, P1006 nije najjeftiniji laser, ali ima odličan kvalitet štampe, a na kraju krajeva, ipak je u pitanju HP koji ima dosta verne kupce.

HP LaserJet P1006

Ključne karakteristike

  • Veoma povoljna cena
  • Odličan kvalitet štampe
  • Jednostavan za instalaciju

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

HP LaserJet P1006
  • Brzina: do 17 strane u minuti A4, prva strana za 8.5 sekundi
  • Rezolucija: 600 x 600 dpi (1200DPI efektivno)
  • Procesor: 266 MHz
  • Memorija: 8MB (nije proširivo)
  • Interfejs: Hi-Speed USB port
  • Operativni sisitemi: Windows i MacOS
  • Ulazni kapacitet: 1 kaseta za 160 listova i jedna za pojedinačno ubacivanje papira za 10 listova
  • Izlazni kapacitet: 50 listova
  • Dimenzije: 347x224x194 mm
  • Težina: 4.7 Kg
  • Kapacitet tonera: 1500 strana sa 5% pokrivenosti

HP LaserJet P1006

LaserJet P1006 je dosta kompaktan štampač koji neće zauzimati puno prostora na stolu. Napravljen je od plastike prosečnog kvaliteta tamno sive i bele boje. Nama se lično to više dopada od štampača koji su kompletno beli, ako ništa drugo, sporije će se prljati. Sa prednje strane stoji poklopac koji ima ulogu ulazne fioke kapaciteta 150 listova, iznad koje se nalazi i jedan tray za ubacivanje papira veće debljine (kao što su koverte) koji može primiti 10 listova. Kontrole su svedene na minimum, sa jednim Power tasterom sa prednje strane i Cancel tasterom sa dve statusne diode sa gornje strane. Podešavanja se obavljaju sa računara, posredstvom drajvera. Zanimljivo je da uz sam štampač ne dolazi uputstvo u papirnom obliku, već samo u elektronskom na priloženom disku. Sa gornje strane štampača se nalazi i plastični držač koji služi da prihvati odštampane listove (do 50 komada).

HP LaserJet P1006 sa bočnih strana, konektor

Do tonera se dolazi jednostavno, podizanjem celog gornjeg dela, a kapacitet standardnog tonera je 1500 stranica prosečne pokrivenosti od 5%. Sa procesorom koji radi na 266MHz i 8MB memorije (ne može se proširiti), štampač je u stanju da izađe na kraj i sa ozbiljnijim zadacima. Kao podatak o mesečnom obimu štampe, HP preporučuje da to bude od 250 do 1500 listova, dok se kao maksimum navodi brojka od 5000. Što se brzine tiče, za prvu stranicu treba oko 8.5 sekundi, dok se deklarisana brzina 17 stranica u minuti, što je prilično blizu realnog stanja. Ovaj štampač ima rezoluciju od 600x600 DPI, a softverski se može podići i na 1200DPI, što je rešeno na nivou drajvera. Kvalitet štampe je dosta dobar, a tekst oštar i čitljiv do veličine fonta 6. Štampanje grafike i slika ima solidne rezultate, sasvim dobre za kućnu ili kancelarijsku upotrebnu.

Rezime

Sa veoma popularnom cenom, LaserJet P1006 je dobar izbor za sve one kojima treba pouzdan i kvalitetan štampač a koji ne planiraju neki veći obim štampe. Ovde primarno mislimo na kućne korisnike, đake i studente i manjie kancelarije. Kvalitet štampe potpuno opravdava cenu, i za taj novac se ne treba puno razmišljati.

Conclusion

With affordable price, this LaserJet P1006 is good choice for everyone who needs reliable and high quality printer that could provide average printing scope. In generally, we think on home users, students, and small office users. Printing quality justifies the price, and nobody should think twice at this price.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2008.): 90€