понедељак, 1. септембар 2008.

Gembird Standard i Backlight Keyboard

Dve veoma jednostavne tastature kompanije Gembird koje odlikuje veoma povoljna cena i performanse koje će zadovoljiti manje zahtevne korisnike. Ono što će možda nekim korisnicima biti interesantno je činjenica da drugi model ima pozadinsko osvetljenje.

Videćemo dve veoma jednostavne tastature Gamebird proizvodnje. Tastature su vrlo jednostavne, osnovni modeli su u pitanju, i glavna stvar zbog koje će biti interesantni je cena. Gembird proiozvodi impresivan broj različitih periferijskih uređaja za računar, i filozofija je da se ponude što povoljniji uređaji, ali koji neće previše žrtvovati kvalitet zbog postizanja niske cene. Čini nam se da je to upravo i urađeno u ovom slučaju.

Gembird Standard i Backlight Keyboard

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Vrlo povoljna cena
  • Backlight model ima pozadinsko osvetljenje i 18 dodatnih tastera

Utisak kvare

  • Backlight model ima dosta tvrde i nešto bučnije tastere

Specifikacija

Gembird Standard Keyboard
  • Tasteri: 108 standardnih
  • Interfejs: USB
Gembird Backlight Keyboard
  • Tasteri: 105 standardnih + 18 dodatna
  • Interfejs: usb
  • Dodatno: Pozadinsko osvetljenje

Gembird Standard Keyboard

Standard Keyboard je baš to što i piše. Obična USB tastatura standardnog rasporeda tastera i bez ikakvih dodataka. Tastatura je napravljena od crne mat plastike koja je prosečnog klaliteta. Iako deluje dosta kompaktno, ipak će malo zacvileti kada se krajevi jače pritisnu. Kao i najveći broj tastatura, postoje plastične polugice sa donje strane pomoću kojih se podiže nagib zadnjeg dela, što utiče da tastaura bude udobnija za kucanje.

Gembird Standard Keyboard

Tasteri su prosečne veličine i ne previše dubokog hoda. Rezultat je sasvim dobar osećaj kada se kuca, pri čemu tasteri nisu ni previše bučni. Postoji ukupno 108 tastera i to 105 običnih, kakve ima svaka tastatura, i Power, Wake i Sleep tastere. Postoje i standardne tri zelene LED lampice za Num, Caps i Scroll Lock. Sa računarom se povezuje putem USB veze i nisu potrebni nikakvi drajveri da bi radila.

Gembird Backlight Keyboard

Ova tastatura je nešto bogatija opcijama od prethodnog modela. Napravljena je od crne mat plastike, a tasteri su od poluprovidne bele plastike. Tastatura se može podesiti da stoji pod većim uglom u odnosu na podlogu pomoću plastičnih polugica sa donje strane. Prvo što se primećuje je da je ova tastatura nešto veće težine od prethodnog modela, ali i nešto uža. Razlog za ovo drugo je to što je raspored tastera neznatno izmenjen, pa su Home, PgUP, PgDown i End raaspoređeni vertikalno, a ispod njih su spakovani i kursorski tasteri. Insert i Delete su smešteni desno od Space-a, što je još jedna neobičnost na koju se treba navići.

Gembird Backlight Keyboard

Dodatnih tastera ima dosta, čak 18 i u pitanju su najčešće korišćene sistemske, multimedijalne, office i internet funkcije. Ovi tasteri su dosta mali i ne mnogo pregledni. Ostali tasteri su neočekivano tvrdi i dosta bučni, što se ne bi očekivalo zbog toga što su dosta plitki. Tastatura se na računar povezuje USB kablom, a po povezivanju će se i videti najbitnija stvar, to je pozadinsko osvetljenje. Diode su smeštene ispod tastera, a kako su ovi poluprovdni, svetlost će ih lepo osvetliti iznutra.

Rezime

Obe tastature su veoma povoljne cene i to im je ujedno i najbitnija osobina. Prva, Standard Keyboard je sasvim dobra tastatura sa onim najosnovnijim, dovoljno kvalitetna da zadovolji potrebe najvećeg broja korisnika. Backlight model je atraktivniji, ali i neudobniji za rad i bučniji. Izbor je kao i uvek, samo na vama.

Preporučena cena (uključujući 8% PDV, jul 2008.):
Gembird Standard Keyboard 4€
Gembird Backlight Keyboard 13€

1 comments:

Анониман је рекао...

pictureriver crack
liatro swf decoder 5.0 crack
magellan explorer 3.30 crack
retina security scanner crack
multi network manager crack
ulead pictureshow 3 keygen
diskeeper pro 9 crack
world of warcraft crack
microsoft small business server 2003 crack
i copy dvds 2 crack




powervcr 2 crack
windows verification crack
mediafour xplay crack
lyrics soon we'll be dead leftover crack
real producer 10 keygen
3ds max5 crack
xara screenmaker 3d crack
snap on shopkey crack
sound forge crack
crossover office 4.1 keygen
uplink crack
minitab 14 crack
pixtra crack
datemate keygen
ioshunter 2.98 keygen