понедељак, 21. јул 2008.

Blueberry Redcat II

Odličan multimedijalni plejer manje više standardnih mogućnosti. Odličnog je kvaliteta izrade, sa touch tasterima i crvenim pozadinskim osvetljenjem. Podržava veći broj formata i radi vrlo brzo. Reprodukcija muzike i videa je odlična.

Blueberry Redcat multimedijalni plejer koji je kao top model ovog brenda ponudio odlične performanse, ali kao jedna od prvih modela na tržištu i patio od izvesnih dečijih bolesti. Nova verzija, Redcat II nastavlja tamo gde je prethodni model stao, i donosi poboljšanja tako da verujemo da će imati odličnu prodaju.

Blueberry Redcat II plejer i oprema

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Veoma jednostavan i brz meni
  • Jednostavnost korišćenja
  • Ekran je vrlo dobrih boja i osvetljenja
  • Podrška za veći broj formata

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Blueberry Redcat II
  • Kapacitet: 2GB
  • Podržani formati: MP3, WMA, WAV, ASF, MP4, BMP, GIF, JPEG, AVI, TXT
  • Displej: 2.4"
  • Interfejs: USB 2.0
  • Baterija: ugrađena Li-ion
  • Dodatno: FM radio,snimanje glasa

Blueberry Redcat II

Spolja, ovaj plejer veoma podseća na prethodni Redcat, ali i definitivno i na prethodnu generaciju iPod nano plejera. Bilo kako bilo, izrada je veoma dobra, možda i iznenađujuće dobra. Kućište je sa prednje strane izrađeno od vrlo kvalitetne plastike koja veoma podseća na metal. Površina je u glossy finišu, što znači da ćete stalno morati da brišete plejer od otisaka prstiju. Zadnja strana je metalna i daje plejeru odličnu čvrstinu a i odlično leži u ruci. U pakovanju dolaze standardne slušalice koji su prilično dobre i ne verujemo da će ih kupci odmah menjati, kao što je to obično slučaj. Tu je i CD sa softverom i punjač koji je kombinacija strujnog i USB punjača.

Blueberry Redcat II sa bočne strane, tasteri i konektori

Kontrole sa prednje strane uređaja su touch tipa (što se super slaže sa glossy površinom, bar što se tiče skupljanja otisaka prstiju), i odlično rade, definitivno bolje od većine plejera koje smo testirali. Sa donje strane su postavljeni mini USB i 3.5mm konektor kao i Hold i Power tasteri. Ovi tasteri nisu obeleženi i biće potrebno malo vremena da se navikne na kontrole. Meni je na našem jeziku i radi jako dobro. Brz je i precizan, sa dosta jasnim opcijama. Navigacija kroz menije je dosta jednostavna, i mislimo da će se svako snaći i to vrlo brzo. Pozadinsko osvetljenje tastera je crvene boje, što izgleda veoma atraktivno.

Blueberry Redcat II neki od ekrana menija

Ekran plejera je dijagonale 2.4" i izuzetno je kvalitetan. Slika je odlična, veoma svetla i jasna, čak i po dnevnom suncu. Ovaj plejer podržava veći broj formata, MP3, WMA, WAV za audio, ASF, MP4, AVI za video, BMP, GIF, JPEG za slike i TXT za tekstualne fajlove. Interesantno je da plejer dolazi sa FLAC (losless) verzijom soundtrack-a iz serije Vratiće se Rode, pa zaključujemo da se spisku može dodati i FLAC format. Pored slušanja muzike (podržani su tagovi), gledanja videa, moguće je slušati radio (FM stanice), ali i snimiti glas. Kvalitet zvuka i videa je odličan, i bez daljnjeg veoma upotrebljiv (ovo je pogotovo bitno za video.)

Rezime

Blueberry Redcat II je odličan plejer sa dobrim mogućnostima, kompletno lokalizovan, vrlo lak za korišćenje i odlične cene za ono što nudi. Kvalitet izrade je odličan kao i reprodukcija različitih formata muzike i videa. Kapacitet od 2GB je sasvim dovoljan da smestite lepu kolekciju pesama ili par filmova, i Redcat II može biti veran saputnik.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jul 2008.): 60€