субота, 22. март 2008.

Asus VW222S

Ovaj monitor će odlično pasovati igračima koji traže povoljan monitor velike dijagonale. Cena je vrlo dobra, a za uzvrat se dobija 22" i odlična slika. Vrlo oštar prikaz i sjajne boje su u kombinaciji sa 2ms odziva vrlo dobra ponuda. Za kraj, ovaj monitor ima i integrisane zvučnike, što će nekome sigurno puno značiti.

Asus je ponudio vrlo interesantan model monitora namenjen igračima i onima koji traže veću dijagonalu za što manje novca. U pitanju je model dijagonale 22" i rezolucije 1680x1050 piksela. Ono što je specifično je vreme odziva od svega 2ms, dobri uglovi vidljivosti i vrlo povoljna cena za monitor ove dijagonale. Ipak, ovo nije baš osnovni model, već pruža dosta toga za uloženi novac, i baš zbog toga mislio da mu vredi dati priliku.

Asus VW222S sa prednje, bočne i zadnje strane

Ključne karakteristike

  • Vrlo povoljna cena
  • Dobar kvalitet izrade
  • Odlična slika, predefinisani profili
  • Integrisani zvučnici
  • Veoma brz odziv, 2ms

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Asus VW222S
  • Dijagonala: 22" Wide
  • Rezolucija : WSXGA+ 1680x1050 piksela
  • Osvetljenje : 300cd/m2
  • Kontrast : 2000:1(ASCR)
  • Vreme odziva : 2ms GTG
  • Ugao vidljivosti : 170/160 °
  • Ulaz : D-Sub
  • Dodatno: Integrisani zvučnici 2x 1W

Asus VW222S

Ovaj monitor je ceo crne boje, sa izuzetkom srebne Asus oznake i sive lajsne ispod ekrana. Plastika od koje je napravljen je mat završne obrade i dovoljno kvalitetna da nigde nema krckanja kada se jače stisne. Iako ne deluje posebno veliko za ekran ove dijagonale, postolje je dovoljno čvrsto i monitor se neće klackati kada ga pomerate. Ergonomijia nije nešto posebno impresivna, postoji samo mogućnost podešavanja ugla nagiba ekrana, takozvani tilt, i to za standardne oglove od 5 i 20 stepeni, napred i nazad.

Asus VW222S sa prednje strane, oznaka, postolje i tasteri menija

Tasteri menija su uklopljeni u pomenutu sivu lajsnu, i sasvim su dobri za navigaciju kroz vrlo jednostavan meni. Svi parametri slike se mogu jednostavno podesiti bez suviše koraka. Sa zadnje strane se vidi i jedini video konektor, D-Sub, ali i 3.5mm stereo konektor za zvuk. Ovaj model ima dva integrisana zvučnika od po 1W koji daju sasvim solidan zvuk, za potrebe posla ili tišeg slušanja muzike. Pozadi, na postolju postoji i plastični organizator kablova, pomoću koga možete jednostavno skloniti kablove da ne vise i ne smetaju sa zadnje strane.

Asus VW222S konektori sa zadnje strane i oprema

Slika ovog monitora je odlična sa vrlo oštrim prikazom i sjajnim bojama. Nijanse sive su veome dobre bez primedbi, a boje deluju vrlo prirodno. Splendid Video Intelligence tehnologija kompanije Asus automatski prilagođava kontrast, osvetljenje i boju različitim potrebama, pa tako postoje Scenery, Theater, Games, Night View i Standard predefinisani režimi, što zajedno sa tri podešavanja za boju kože: Reddish, Yellowish i Natural, da je odlične rezultate u filmovima. Odziv je veoma dobar, samo 2ms što će sigurno oduševiti one koji traže monitor za igranje. Uglovi vidljivosti su dobri, ali ne i impresivni a vertikalni ugao je malo uži od horizontalnog. Na crnoj podlozi, postoji minimalno probijanje osvetljenja na gornjoj i donjoj ivici, ali ne toliko da bi pokvarilo utisak.

Rezime

Ovaj monitor predstavlja vrlo dobru kupovinu, pošto se za relativno malo para dobija velika dijagonala i rezolucija. Pogodan je za one kojima je najbitnija multimedija, filmovi i igre, a sasvim sigurno je da će odgovarati i onima koji više rade nego što se igraju. Nemamo nikakvih bitnijih zamerki, pa slobodno možemo ovaj model preporučiti.

Preporučena cena (uključujući 8% PDV, mart 2008.): 222€